Gryter og gratenger er populært på middagsbordet i vår familie. Fordelen er selvfølgelig at det kan lages på forhånd, fryses og serveres i en fei. Tid er jo et vesentlig aspekt når vi kommer hjem fra barnehage og jobb.

Helst skulle maten allerede stått klar på bordet, men med litt planlegging er vi nesten der. Vi kjøper stort sett aldri ferdigmat men lager alt fra bunn. Det går jo ikke i hverdagen, derfor litt ekstra innsats i helgene. På fredag kokte vi høyrygg i trykk-kokeren som gav kjøtt til både taco og kjøttgryten under.

Denne gryten er en perfekt måte å få i seg både protein og vitaminer på en kald vinterdag. Den er enkel å lage, og smaker himmelsk – og ikke minst både barn og voksne elsker den.

Ingredienser:

  • 800 g høyrygg eller annet grytekjøtt av storfe
  • 1 ss olje/smør
  • 1 søtpotet, skåret i biter
  • 2 pastinakk, skåret i biter
  • 1 kepaløk, skåret i biter
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gulrot, skåret i biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 4 desiliter kjøttkraft
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 laurbærblad
  • 0.5 ts gurkemeie
  • Frisk persille til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Kok kjøttet i trykkkokeren sammen med laurbærblad og litt pepper.
  2. Sett kjøttet til sides og ta vare på krafta.
  3. Skrell og kutt grønnsakene i biter.
  4. Ha løk og hvitløk med litt smør i gryta og stek til løken er blank og myk.
  5. Ha grønnsakene i gryten.
  6. Tilsett tomatpuré, paprikakrydder, salt, pepper, kjøttkraft, laurbærblad og gurkemeie.
  7. Skjær det ferdigkokte kjøttet i små terninger tilpasset små ganer og legg i gryta
  8. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 1-2 timer, etter egen preferanse.
  9. Server gryten varm med ris eller potetmos og en salat.

Tips:Tilsett litt chilipaste hvis du ønsker en litt spicy gryte.
Server gryten med en god salat for et komplett måltid.

Denne gryten er en sikker vinner hos både små og store! Den er næringsrik, smakfull og enkel å lage. Bon appétit!