I dag våkna minstemann opp kl 06:00 og vi hadde ekstra god tid til å reflektere over matpakkene, livet og Fantorangen. Et par bananer hadde ligget godt over tiden på kjøkkenbenken og var blitt brune og klare for muffinsfyll.
Siden vi kaster noe slikt som 40 kg spiselig mat årlig i Norge er det ingen grunn til å være en del av denne statistikken. Brune bananer er perfekt for bananlapper og muffins. Ikke tar det så lang tid heller – og barna elsker dem i matpakken. Vi begynte kl 07:00 med røra og 07:05 var muffinsene i ovnen, 20 minutter senere var bollene ferdigstekte. Vi kjøper stort sett krydder fra Helios da dette er økologisk og ikke tilsatt ulumskheter.

Oppskrift Bananmuffins
Ingredienser:
- 2-3 modne bananer
- 2 egg
- 1 dl nøytral olje
- Et par dasher lønnesirup
- 100 g hvetemel fra Holli Mølle
- 100 g havregryn eller havremel gjerne fra Den sorte havre
- 0,25 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel (valgfritt)
- 1 ts kardemomme
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader varmluft. Finn frem muffinsformer eller et muffinsbrett.
- Mos bananene med en gaffel til en bananpuré.
- I en bolle, visp sammen egg, olje og rørsukker.
- Tilsett bananpuréen og bland godt.
- Sikt inn hvetemel, havregryn, salt, bakepulver og kanel (hvis du bruker det). Vend forsiktig sammen til en jevn røre.
- Vend inn valgfrie tilsetninger om du ønsker tranebær eller rosiner i muffinsene.
- Fordel røren i muffinsformene. Fyll dem ca. 2/3 fulle.
- Stek midt i ovnen i ca. 18 minutter.
- Avkjøl muffinsene på en rist før servering.
Tips:
- Bruk det melet du har, bruk opp restene
- For ekstra saftige muffins, kan du tilsette 1-2 ss yoghurt eller bakemjølk helst fra rørosmeieriet.
- Du kan også tilsette andre smakstilsetninger, f.eks. vaniljesukker, appelsinskall eller revet sitronskall.
- Bananmuffinsene kan fryses ned.
Nyt!
Legg igjen en kommentar